Rektori i UNT-së Aziz Pollozhani tha se seminari i sotëm në këtë universitet duhet të jep përgjigje për disa pyetje, njofton Medial.

“Një nga mënyrat për të gjetur rrugën janë seminaret dhe bashkëpunimi me segmentin e biznesit për të dëgjuar përvojën e tyre. Çështja tjetër që lidhet bashkë me këtë ngjarje, ndërlidhet me faktin se jemi para ndërrimit të ligjit të arsimit të lartë.

Ndërrimi i ligjit duhet të jep përgjigje edhe për disa sfida shoqërore, si mënyra e ndërtimit të kurrikulave, krijimit të shanseve më të mëdha të gjeneratave të reja për këtë treg global dhe përgjigje ndaj disa sfidave siç janë ikja e të shkolluarve tanë që shkojnë në botën e jashtme…”, ka thënë Pollozhani.

Loading...