Një modele ‘e frymëzuar nga Kleopatra’ përfundoi në burg pasi pozoi nudo të realizuara në tempujt të lashtë të Egjiptit. Marisa Papem udhëtoi për në Egjipt për të realizuar fotot në fshehtësi, pa leje nga autoritetet.

“Shpirti i lirë”, e cila ka pozuar nudo në 50 shtete, u shpreh se nuk e  kishte menduar që do ti shfaqeshin probleme kur u fotografua me piramidat në sfond.

Një roje sigurisë i kishte lënë të hynte pasi iu dhanë ryshfet, por pastaj u shfaqën dy persona të tjerë duke e pyetur se çfarë po bënte.

“Ne u përpoqëm që t’ia shpjegonim se ne po bënim art me respektin më të lartë për kulturën egjiptiane, por nuk shikonin një lidhje mes nudizmit dhe artit. Në sytë e tyre ishte pornografi, apo diçka e tillë,”-tha ajo.

Modelja belge dhe fotografi Jesse Walke u arrestuan por në kohë rekord arritën që të fshinin fotot aparati që të mos i shikonin autoritetet.

Pasi kaluan nga një burg në tjetrin dhe dolën para gjyqtarit ata u liruan për mungesë të provave. Kur dolën nga burgu, Walker arriti që të rimarrë fotot e fshira nëpërmjet një programi.

Pics shows: Marisa Papen’s Egyptian photo shoot;
A nude photo model ended up in prison after she was caught doing a secret photoshoot inside one of Egypt’s most ancient temples.
Belgian nude model Marisa Papen, who describes herself as a “free-spirited and wildhearted expressionist”, travelled with photographer Jesse Walker to Egypt for a spectacular photoshoot inside and outside some of the most famous landmarks of ancient Egypt.
Papen said: “The last two years I have walked wild and free in at least 50 countries. Rarely do I end up in precarious situations. Until April this year, in Egypt.”
The nude photo model, from the Flanders region of Belgium, met up in Cairo with photographer Walker who flew in all the way from Australia to do the shoot.
And even though the duo said they were aware of the cultural, political and religious differences between Egypt and the West when it comes to nudity, the adventure ended differently than they both expected.
Already during a first photoshoot near the famous pyramids of Giza, the two got into trouble.
They reportedly bribed a security guard to start the photoshoot when suddenly two young men showed up.
Papen said: “I was suddenly completely awake, like a cold shower at 5am in the morning. We tried to explain them that we were making art with the highest respect for Egyptian culture, but they could not see a connection between nudity and art. In their eyes it was porn, or something like that.”
In the end, Papen and Walker managed to stay out of trouble by bribing the young men with 20 USD (15 GBP).
After Giza, the two travelled to Luxor to visit the vast temple complex of Karnak to shoot pictures with the theme of “dance”.
But as Karnak turned out to be even more thoroughly guarded than the pyramids at Giza, Papen and Walker had to think of another plan for their photoshoot.
They decided to hide in the complex just before closing time and to start with the photoshoot “making pirouettes in Cleopatra’s footprints” a
Loading...
  ga('create', 'UA-63475902-1', 'auto', {'name': 'newTracker'});  // New tracker.   ga('send', 'pageview');   ga('newTracker.send', 'pageview'); // Send page view for new tracker.