Gjykata e Lartë me dyer të mbyllura sot ka vendosur nëse vendimet e ligjshme të Gjykatës Penale dhe Apelit për të akuzuarin e kryetarit të Manastirit, Vladimir Taleski të merr vetëm arrest shtëpiak në rastin “Transporter”, nga Prokuroria Specale Publike (PSP), transmeton TetovaSot.

Seanca përfundoi, por vendimi nuk është marrë. Ky vendim do të jetë vetëm një vlerësim i saktësisë së vendimeve të gjykatave më të ulët,  për Taleskin nuk do të ndryshojë asgjë. Gjyqi kundër kryetarit të Manastirit duhet të fillojë së shpejti. Ai është akuzuar në marrëveshje me drejtorët e shkollave fillore ku kanë dëmtuar buxhetin me 360 ​​mijë euro, gjatë transportonit të nxënësve në qytet.

Taleski në këtë rast është i akuzuar për përvetësimin e 360,000 euro.

Vangelovski dhe katër Gjyqtarët e Dhomës Penale të Gjykatës Supreme sot kanë diskutuar edhe ligjshmërinë në lidhje me lëndën e Kryetarit të Pustecit, Edmond Themelko. PSP ka njoftuar për akuzat në rastin “Titanik” dhe është e panjohur se çfarë roli do të ketë Gjykata Supreme edhe për ndalimin e Themelkos, i cili është marrë për herë të dytë./TetovaSot/

Loading...