Në Korenë e Veriut është në rritje kërkesa për Coca-Cola.

Shishe të mbushura me Coca Cola në Korenë e Veriut gjenden në dyqanet më ekskluzive në kryeqytet, Pyongyang, ku klasa elite dhe ajo e mesme e gëzojnë këtë pije freskuese.

Megjithatë, në pjesën tjetër të vendit zakonisht janë vetëm imitime, shkruan AP.

Coca-Cola në Korenë e Veriut mund të gjendet në hotele ndërkombëtare të vizituara nga vendasit të cilët mund të përballojnë çmime të larta, turistët e huaj dhe biznesmenët, kryesisht nga Kina. Gjithashtu, edhe Pepsi shihet rrallë.

Cola Cola, e cila shërbehet në restorante lokale dhe dyqane më shumë janë një imitim e cila nga një distancë ndoshta duke si gjë e vërtetë.

Imitimi lokal është në një paketim prej 1.25 litrave të cilët kanë formën autentike të Coca-Cola-s, me tapë të duhur të kuqe, megjithatë ajo është një pije e ëmbël e gazuar me një shije të kakaos.

Sipas AP, kjo nuk është edhe aq shije e keqe. Megjthëse kësaj nuk mund t’i thuhet Coca-Cola.

Korea e Veriut dhe Kuba janë të vetmet ende në botë ku kompania Coca-Cola zyrtarisht nuk funksionon. Sipas Agjencisë së SHBA-së kjo situatë është për shkak të sanksioneve të vendosura ndaj këtyre vendeve.

Loading...