Shkruan: Islam Krasniqi

Arestimi i ish-kryeministrit të Kosovës njëherish edhe kreu i AAK-së nga autoritetet Franceze, ishte i planifikuar mirë,  i cili ka dimenzione politike, pavarsisht asaj së qka thonë të tjerët, këtu janë 1001 arsye për të dyshuar. Familja e drejtoi gishtin nga presedenti, i cili e shfaqi xhelozin e tij , më një herë si e kuptoj së është ftuar në inagurimin e presedentit të SHBA-vë  z. Tramp,  dhe i cili në vënd së të ishtë në Franc me familjen Haradinaj, ai  shkoi në SHBA për tu informuar së sa kushtoj një bilet, kush është ftura etj.

Arrestimi i Ramush Haradinajt ka prapavi politike,  i cili veprim është një provokim i rëndë në vazhdën e provokimevë  të vazhdueshme të Serbisë, por  jo edhe si e vetëme por  edhe  i alatëve  të saj si Franca, e  cila e njehë shtetin e  Kosovës, por  ish-kryeministrin e  saj  e  ofëndon duke e quan qytetar të serbis.

Edhe një herë shteti Francez tregojë së nuk është mik i shqiptarve, së ai gjithmon ka qenë shtet mik i Serbis, ku ata ishin pjes e coptimit të Shqipërisë, ata na ndanë Mitrovicën,  tash shkelën edhe verdiktin e Tribunalit të Hages (GJND-se), i cili z. Haradinaj e shpalli të pa fajshem dy herë radhazi, dhe e verëteton pavarsin e Kosovës , dhe autoritetet franceze e shkelen juridiksionin  nderëkombëtar, vetëm e vetëm për ti berë qefin individëve të caktuar, dhe që të mos hjekët muri në veri, duke e arrestuar pjestarët e UÇK-së dhe duke i ofënduar dhe quajtur shtetas te Serbis.

Nesë është respekëtuar arresti i Interpollit, pse bash tash kur e dim së z. Haradinaj kishte pushtet edhe  pse ishtë opozitë, Mos është arsya e rrenimit të murit  në Mitrovicë, apo që të mos lëjohet  që të shkojë në inagurimin e presedentit të SHBA-ve, mund të jetë edhe  për themelimin e Asociacionin e komunave Serbe, cila  është arsya sepse ai në Franc ishtë  dhjetra herë më para , ishtë në Europ më dhjetra herë, kjo është një shembull i mirë, për klasën politike që ta dinë së kanë e kemi mikë dhe kanë armik, duhet ta ketë të qart ky popull së SHBA-ja dhe Europa na kanë kthyer shpinen, e kanë lanë Kosovën në mes të rrugës, të izoluar, dhe të pa shpresë,  të zgjohen  nga gjumi, së nesër gjithqka mund të jetë vonë. Hapat e qitur pa mënduar të politikës Kosovare në dialog më Serbin po e kthejën republikën tonë në një shtet jo funksional, ashtu siq e kanë berë Bosnjen, sepse parimet thelbesore i kemi shkelur, e kritikoim Shqiperin kur na përkrah, gjersa vetë nuk dimë asgjë, rrugëtimin drjejt  BE-së e kërkoim përmes  Beogradit, duke  ja  kthyer shpinen Tiranës.

Të gjithë e  dinë së kush ka  kryer  krime, kush ka   vrarë pleq dhe  fëmij, kush i largojë nga  shtëpit e tyrë dh  i debojë nga Kosova mbi 1 milion banorë,  po këta  njërz kanë qenë në qeverin e  Milloshoviqit siq janë  edhe  sot në qeverin e Serbis, si Vuçiqi dhe Daçiqi, dhe  Europa  duhet  ti arrëstoj ata, mirpo ndodhë e  kundërta.  Institucionët e  vendit duhet ti ndezin motorret dhe ti shtinë në funksion të gjitha  mekanizmat jo vetëm për ta mbrojtur z. Haradinaj, por  edhe shtetin e  Kosovës, duke i ndërprer bisedimet me  serbi, deri sa ajo ti largojë duart nga  republika e  Kosovës, të na  kërkojë  falje dhe ta  paguaj  demshperblimin që ia  ka  shkaktuar  Kosovës, të marrim shembull  Izdraelin dhe ta shikojm Bosnjën,  ta ndalim tregëtin më serbin deri sa  ajo të detyrohet të pranoj realitetin.

Loading...